BIOGRAFIE: Willem-Alexander, "prinţul Pils", noul rege al Olandei

Postat la 30 aprilie 2013 27 afişări

Prinţul Willem-Alexander, care va deveni marţi, la vârsta de 46 de ani, rege al Olandei, în urma abdicării mamei sale, regina Beatrix, a fost considerat în tinereţe drept o persoană destinsă, capabilă să preia coroana iar apoi să dobândească treptat legitimitate.

BIOGRAFIE: Willem-Alexander, "prinţul Pils", noul rege al Olandei

 Ţara a aclamat naşterea, la 27 aprilie 1967, a lui Willem-Alexander Claus George Ferdinand, prinţ al Olandei. Pentru prima dată după 1890, după o regentă şi trei regine, tronul va fi ocupat de un bărbat.

Căsătorit în 2002 cu argentinianca Maxima Zorreguieta, cu care a avut trei copii: prinţesa moştenitoare Catharina-Amalia, în vârstă de nouă ani, Alexia, şapte ani şi Ariane, şase ani. Tatălui Maximei, fost secretar de stat în perioada dictaturii argentiniene, nu i-a fost permis accesul la nunta fiicei sale şi nici nu va participa la întronarea lui Willem-Alexander.

Willem-Alexander a dovedit încă de la o vârstă fragedă că are o personalitate puternică. Suportând cu greu să fie mereu în lumina reflectoarelor, el a aruncat cu bulgări de zăpadă în jurnalişti în timpul vacanţelor în Austria şi, la vârsta de 11 ani, chiar a invitat presa olandeză să "dispară", deranjat de aparatele de fotografiat ale jurnaliştilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/biografie-willem-alexander-printul-pils-noul-rege-al-olandei-10822119
10822119
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.