BIO: Radu Berceanu, din nou ministru al Transporturilor

Postat la 21 decembrie 2009 17 afişări

Radu Berceanu, actualul ministru al Transporturilor si Infrastructurii, este din nou nominalizat de PDL pentru acest post, el detinand pentru o perioada si in Guvernul Tariceanu portofoliul care includea si domeniul transporturilor, iar intre 1998 si 2000 a fost ministru al Industriei si Comertului, scrie Mediafax.

Radu Mircea Berceanu s-a nascut la 5 martie 1953, la Ramnicu-Valcea, este casatorit si are doi copii.

In ceea ce priveste activitatea parlamentara, Radu Berceanu a fost, in legislatura 1990-1992, deputat FSN de Dolj, iar in urmatoarele trei legislaturi a fost deputat PD, tot de Dolj. In 2004 a fost ales senator, insa in aprilie 2008 si-a anuntat demisia din functia de vicepresedinte al Senatului si din cea de parlamentar de Dolj, motivand ca doreste sa se ocupe de campania electorala, fiind candidat la presedintia Consiliului Judetean Dolj. Berceanu a pierdut, la alegerile locale, functia vizata, in fata candidatului PSD Ioan Prioteasa. Berceanu a fost ales din nou senator la alegerile parlamentare din 2008, intr-un colegiu din Dolj.

Radu Berceanu a mai fost ministru in timpul guvernarii CDR si in Guvernul Tariceanu. Intre aprilie 1998 si decembrie 2000 el a fost ministru al Industriei si Comertului, iar in perioada iunie 2006 - aprilie 2007 a fost ministru al Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

El a fost numit ministru al Transporturilor si Infrastructurii in Guvernul Boc in decembrie 2008, iar, dupa iesirea PSD de la guvernare, a devenit si ministru interimar al Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Berceanu a fost propus si in guvernele Croitoru si Negoita. La audierile pentru Guvernul Croitoru, nu a primit avizul comisiilor parlamentare de specialitate.

Cititi mai multe despre Radu Berceanu pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Boc,
Guvern,
ministri,
Radu Berceanu,
Transporturi
/actualitate/bio-radu-berceanu-din-nou-ministru-al-transporturilor-5194477
5194477
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.