BIO: Baconschi, la sefia MAE, dupa stagii ca secretar de stat, consilier prezidential, ambasador

Postat la 21 decembrie 2009 24 afişări

Teodor Baconschi este propus la sefia MAE, dupa ce a fost secretar de stat, ambasador, consilier prezidential.

Baconschi s-a nascut la 14 februarie 1963, in Bucuresti, este casatorit si are doi copii. El este licentiat in teologie ortodoxa, a facut masteratul si, ulterior, doctoratul in istorie comparata a religiilor la Universitatea Sorbona. A absolvit, de asemenea, ciclul post-doctoral din cadrul "New Europe College" (Bucuresti).

Teodor Baconschi vorbeste fluent franceza, engleza si italiana. Este membru al Asociatiei Internationale de Studii Patristice (AIEP, Paris) si fellow al Colegiului Noua Europa.

A primit Marea Cruce a Ordiului Pius al IX-lea (Vatican), Ordinul Sfintei Agatha (Republica San Marino), Ordinul "Serviciul Credincios", Ordinul Meritul National (Republica Portugheza) si Ordinul "Steaua solidaritatii italiene".

Numele sau a fost implicat, in iulie 2007, intr-un scandal, dupa ce presa din Romania a primit o serie de e-mail-uri trimise si primite de ambasadorul Romaniei in Mexic, Manuela Vulpe, o parte din corespondenta electronica fiind cu Baconschi si continand si referiri la o posibila relatie intima.

Cititi CV-ul lui Teodor Baconschi pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Boc,
Guvern,
ministri,
Teodor Baconschi,
Externe
/actualitate/bio-baconschi-la-sefia-mae-dupa-stagii-ca-secretar-de-stat-consilier-prezidential-ambasador-5194156
5194156
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.