Bilanţul cutremurului produs marţi în Nepal a ajuns la 128 de morţi

Autor: Iuliana Enache Postat la 15 mai 2015 22 afişări

Bilanţul cutremurului cu magnitudinea de 7,3 care s-a produs marţi din Nepal a crescut la 110 morţi, au anunţat autorităţile joi, în timp ce numărul total al victimelor în regiune a ajuns la 128, relatează CNN.

Un bilanţ anterior menţiona 96 de morţi şi peste 2.500 de răniţi. Numărul persoanelor rănite a rămas în jurul a 2.500, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului nepalez de Interne, Laxmi Prasad Dhakal, în timp ce bilanţul victimelor a fost oferit de purtătorul de cuvânt al poliţiei, Kamal Singh Bam.

Şaptesprezece persoane au murit în India şi una în China, ridicând numărul total al morţilor la 128.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,3 a avut loc la 68 de kilometri de oraşul Namche Bazar, în apropiere de Muntele Everest şi frontiera cu Tibetul, potrivit Institutului american de geofizică USGS.

Seismul a distrus clădirile a căror structură fusese deja slăbită de cutremurul cu magnitudinea de 7,8 din 25 aprilie, care a provocat moartea a peste 8.000 de persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NEPAL,
CUTREMUR,
/actualitate/bilantul-cutremurului-produs-marti-in-nepal-a-ajuns-la-128-de-morti-14270468
14270468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.