Bilanţul cutremurului: Aproape 3.000 de morţi în Turcia, cel puţin 1.444 în Siria

Autor: Cosmin Pirv Postat la 07 februarie 2023 29 afişări

Echipele de salvare au lucrat în noaptea de luni spre marţi pentru a elibera persoanele prinse sub dărâmăturile clădirilor din sudul Turciei, în timp ce bilanţul victimelor cutremurului a crescut la peste 4800 de morţi în Turcia şi Siria.

Aproape 8.000 de persoane au fost salvate din 4.758 de clădiri distruse de cutremurul de luni, a anunţat Autoritatea turcă pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD).

Şeful AFAD, Yunus Sezer, a declarat că 2.921 de persoane au murit în Turcia, în timp ce replici au continuat să zguduie regiunea. Un alt cutremur cu magnitudinea de 5,6 a lovit marţi centrul Turciei, a anunţat Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC).

Temperaturile au scăzut aproape de zero grade în timpul nopţii, înrăutăţind condiţiile pentru persoanele prinse sub dărâmături sau rămase fără adăpost. În Kahramanmaras, la nord de Hatay, familii întregi s-au adunat în jurul focurilor şi s-au înfăşurat în pături pentru a se încălzi.

În Siria, cel puţin 1.444 de persoane au fost ucise şi aproximativ 3.500 au fost rănite, potrivit cifrelor guvernului de la Damasc şi ale lucrătorilor de salvare din regiunea de nord-vest controlată de insurgenţi.

Preşedintele turc Tayyip Erdogan, care se pregăteşte pentru alegerile dificile din luna mai, a calificat cutremurul drept un dezastru istoric şi a declarat că autorităţile fac tot ce pot. El a spus că 45 de ţări s-au oferit să ajute la eforturile de căutare şi salvare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cutremur,
turcia,
siria

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.