Biden spune că condamnarea vedetei de baschet Griner în Rusia este "inacceptabilă"

Autor: Dorin Oancea Postat la 04 august 2022 80 afişări

Preşedintele american Joe Biden a declarat joi că condamnarea vedetei de baschet Brittney Griner la nouă ani de închisoare pentru acuzaţii de trafic de droguri în Rusia este "inacceptabilă" şi a cerut Moscovei să o elibereze imediat, scrie Reuters.

Biden spune că condamnarea vedetei de baschet Griner în Rusia este "inacceptabilă"

"Astăzi, cetăţeana americană Brittney Griner a primit o sentinţă de închisoare care este încă o reamintire a ceea ce lumea ştia deja: Rusia o reţine pe nedrept pe Brittney", a declarat Biden într-un comunicat. "Este inacceptabil şi fac apel la Rusia să o elibereze imediat."

O instanţă rusă a găsit-o joi pe vedeta americană de baschet Brittney Griner vinovată de introducerea deliberată în Rusia a cartuşelor de vape care conţineau ulei de haşiş.

Griner a fost reţinută pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova la 17 februarie, având în bagaje cartuşe de vape care conţineau ulei de haşiş. Ea a pledat vinovată, dar a declarat că nu a avut intenţia de a aduce o substanţă interzisă în Rusia şi nici de a face rău cuiva.

Cazul a aruncat-o pe sportiva texană în vârstă de 31 de ani în vârtejul geopolitic declanşat de faptul că preşedintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
biden,
griner,
reacţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.