Berlinul trimite ajutor umanitar pentru combatanţii kurzi din Irak

Autor: Anna Primac Postat la 15 august 2014 32 afişări

Germania va trimite vineri patru aparate de tip Transall cu ajutor umanitar, pentru a-i susţine pe combatanţii kurzi în lupta contra jihadiştilor Statului Islamic (SI), în Irak, a anunţat joi agenţia germană DPA.

Potrivit acestei surse, patru avioane de tip Transall ale armatei germane vor decola vineri, urmând să aterizeze la Erbil, capitala Kurdistanului irakian.

Totodată, Marea Britanie ar fi "favorabilă" poribilităţii de înarma forţele kurde, a declarat joi un purtător de cuvânt al Biroului preierului britanic, David Cameron.

"Dacă vom primi o cerere în acest scop din partea kurzilor, probabil vom examina favorabil această polibilitate", a afirmat purtătorul de cuvânt.

Franţa şi Statele Unite au anunţat deja că livrează arme forţelor kurde, iar Germania analizează o astfel de posibilitate.

În acest context, miniştrii de Externe din Uniunea Europeană vor participa vineri, la Bruxelles, la o reuniune de urgenţă privind situaţia din Irak.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
IRAK,
M.BRITANIE
/actualitate/berlinul-trimite-ajutor-umanitar-pentru-combatantii-kurzi-din-irak-13095655
13095655
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.