Benzinăriile AutoMat au fost preluate la licitaţie de o firmă din Brăila, pentru circa 2 mil. euro

Autor: Ovidiu Tempea Postat la 28 mai 2014 45 afişări

Lanţul de benzinării AutoMat a fost achiziţionat în cadrul unei licitaţii de către compania Comision Trade din Brăila pentru mai mult de 2 milioane de euro, ofertă financiară care a depăşit preţul avansat de compania azeră SOCAR, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa petrolieră.

Licitaţia a fost organizată ca urmare a cererii de executare silită formulată de Bancpost pentru o creanţă de 2 milioane de euro şi 2 milioane de lei, inclusiv dobânzi şi penalităţi.

Lanţul de 17 benzinării fără personal de servire a fost dezvoltat de compania Bioromoil, specializată în comerţ cu biodisel, care anunţa în urmă cu câţiva ani că are în plan deschiderea a 100 de astfel de staţii de alimentare. Investiţia realizată până în prezent depăşeşte cu câteva milioane de euro preţul obţinut prin executare silită, care nu acoperă integral nici creditul de la Bancpost.

Firma Bioromoil, deţinută de Vladilslav Chetrar, a intrat în insolvenţă în toamna anului 2012, după ce ANAF a calculat datorii suplimentare de peste 20 de milioane de euro privind comercializarea de biodisel din Canada, care ar fi provenit, potrivit OLAF, din SUA şi erau supuse regimului de taxare antidumping. În cadrul acelui control, Vama a stabilit pentru mai multe companii petroliere, printre care Rompetrol şi OMV, sume de plată care au totalizat peste 50 de milioane de euro.

Firma Comision Trade, câştigătoarea licitaţiei pentru benzinăriile AutoMat, aparţine fostului suprefect de Brăila Florin Cârligea (PDL) şi are ca obiect de activitate comerţul en-gros si en-detail cu carburanţi pentru autovehicule.

Compania petrolieră SOCAR din Azerbaijan a investit peste 50 de milioane de euro în România, din 2011 până în prezent, într-o reţea de 27 de benzinării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BENZINĂRII,
LICITAŢIE,
/actualitate/benzinariile-automat-au-fost-preluate-la-licitatie-de-o-firma-din-braila-pentru-circa-2-mil-euro-12657693
12657693
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.