BEI acordă o finanţare de 12 mil.euro pentru extinderea şi modernizarea reţelei de apă din judeţul Alba

Postat la 06 martie 2019 30 afişări

Banca Europeană de Investiţii (BEI) acordă un împrumut de 12 milioane euro, în completarea fondurilor alocate prin politica de coeziune, Societăţii Regionale de Apă a judeţului Alba pentru finanţarea unui proiect de extindere şi modernizare a reţelei de apă şi canalizare.

BEI acordă o finanţare de 12 mil.euro pentru extinderea şi modernizarea reţelei de apă din judeţul Alba

Această tranzacţie este sprijinită de Fondul european pentru investiţii strategice (FEIS), care este pilonul central al Planului de investiţii pentru Europa, numit şi „Planul Juncker”.

 

 „Mă bucur să anunţ că sprijinim şi noi acest proiect, care va îmbunătăţi considerabil calitatea serviciilor de alimentare cu apă din judeţul Alba şi care este prima operaţiune din sectorul public din România sprijinită de Planul Juncker. Lucrările corespunzătoare vor avea un efect semnificativ asupra sănătăţii publice a oamenilor şi, în plus, vor face infrastructura locală de alimentare cu apă mai eficientă din perspectiva costurilor şi mai ecologică”, a spus Vicepreşedintele BEI, Andrew McDowell.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apa,
bei,
alba,
acordare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.