BCR: 217.000 de clienţi şi-au deschis un cont curent gratuit, iar Mobile Banking a crescut cu 150%

Postat la 08 noiembrie 2016 109 afişări

BCR: 217.000 de clienţi şi-au deschis un cont curent gratuit, iar Mobile Banking a crescut cu 150%

Banca Comercială Română a întregistrat în acest an o creştere a operaţiunilor efectuate de persoanele fizice, ajungând până la 217.000 de clienţi, iar numărul de utilizatori Mobile Banking a crescut cu 150%. Conform reprezentanţilor companiei, rezultatele se datorează, cu precădere, introducerii contului curent gratuit şi eliminării comisioanelor pentru cele mai importante tranzacţii.

„Considerăm că educaţia financiară începe, în primul rând, prin acces gratuit la servicii bancare. Contul curent cu comision zero şi cardul de debit gratuit ataşat acestuia sunt principalele instrumente prin care oricine poate beneficia de astfel de servicii, de la elevi, până la salariaţi sau pensionari. În plus, măsura eliminării comisioanelor tranzacţionale pentru cele mai importante tranzacţii cu cardul a dus la creşterea vizibilă a operaţiunilor şi, suntem convinşi, la o reaşezare a încrederii clienţilor noştri”, a declarat Dana Demetrian, vicepreşedinte retail BCR.

Introdus în oferta comercială în februarie 2016, contul curent BCR cu comisioane zero oferă posibilitatea clinţilor să-şi deschidă un cont curent bancar cu card de debit gratuit, fără niciun fel de taxe bancare. Astfel, oferta comercială vine cu zero comision de administrare a contului curent, zero comision de administrare a cardului de debit ataşat, zero comision de retragere la bancomatele BCR şi zero comision de interogare la bancomatele BCR.

Printre cele mai importante evoluţii realizate de BCR în anul 2016, faţă de 2015, se numără următoarele:

-clienţii BCR au beneficiat de peste 44 de milioane de tranzacţii gratuite de la implementarea ofertei;

-peste 84% din tranzacţii se realizează în mediul on-line, la nivelul sistemelor POS instalate la comercianţi sau prin sistemele automate;

-numărul tranzacţiilor efectuate prin sistemele POS instalate la comercianţi, de către clienţii BCR, a crescut cu 20%, în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut;

-din februarie 2016, peste 217.000 de persoane şi-au deschis conturi curente la BCR, cu costuri zero şi având carduri de debit gratuite, dintre care aproape 54.000 sunt elevi şi studenţi;

-indicele de satisfacţie a clienţilor BCR, în raport cu serviciile băncii, a crescut cu peste 10%, comparativ cu anul 2015, conform celui mai recent studiu al Erste Grup, care analizează gradul de mulţumire a clienţilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.