Bătălia pentru voturi: ce-am avut şi ce-am pierdut

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 15 aprilie 2012 16 afişări

Neaşteptata ceartă dintre conducerea PNL şi Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 şi candidat cu prima şansă la alegerile locale, înlocuit brusc cu Eugen Nicolăescu la conducerea filialei Bucureşti, a dat aripi PDL, care a ieşit sprinten din groapa sondajelor să prezică, prin vocea Elenei Udrea, dezintegrarea USL şi "prăbuşirea opoziţiei" - ba chiar, prin glasul lui Traian Igaş, şi ruperea PNL.

Din gafa de strategie şi comunicare în cazul lui Chiliman, atât primarul, cât şi PNL, şi USL au doar de pierdut, mai întâi prin lipsa oricăror explicaţii clare pentru electorat, în al doilea rând prin atitudinea lui Chiliman, care a ieşit să se plângă în public pentru o chestiune, în fond, care ţinea de bucătăria partidului. Incidentul tot nu s-a aplanat, deşi Chiliman a dat de înţeles că nu pleacă din PNL şi că va anunţa după Paşte ce a decis, acum că are suficient timp "să se sfătuiască cu Ionel Brătianu", după vorba ironică a liderului Crin Antonescu.

Gafa de la PNL are şi un început de echivalent de partea PDL: visarea cu ochii deschişi şi cu glas tare a unui Adriean Videanu, care a îndrăznit să mai spere că PDL are şanse de a se regrupa în jurul "greilor" ajutaţi nici mai mult, nici mai puţin decât de fugarul Sorin Frunzăverde, direct din tranşeele PNL, unde s-a refugiat probabil ca să poată distruge mai eficient opoziţia. Regruparea, ar sugera "greii" prin vocea lui Videanu, ar urma să salveze partidul de la o decădere inevitabilă în sondaje pe ruinele căreia, în planul strategilor prezidenţiali, va fi sortit să se ridice Mişcarea Populară, structurabilă în jurul premierului Ungureanu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/batalia-pentru-voturi-ce-am-avut-si-ce-am-pierdut-9525556
9525556
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.