Basescu: Romania va participa cu fregata Regele Ferdinand si cu 207 militari la operatiunile din Libia

Postat la 23 martie 2011 42 afişări

Presedintele Traian Basescu a declarat marti, dupa sedinta CSAT, ca la solicitarea NATO Romania va participa cu 207 militari la operatiunile din Libia, cu fregata Regele Ferdinand.

Cititi in continuare declaratiile lui Basescu:

Fregata va efectua in Libia operatiuni de blocare a oricarei nave suspecte ca ar transporta de exemplu armament catre Libia. Participam la operatiuni la solicitarea NATO. Nava va fi gata de plecare in misiune in 30 de zile.

Trebuie sa se gaseasca resurse pentru punerea in aplicare a deciziei CSAT si pentru respectarea angajamentului pe care Romania il are fata de NATO. In CSAT sunt membri si ministru de Finante si primul ministru, deci trebuie sa gaseasca resurse pentru punerea in aplicare a deciziei CSAT si pentru respectarea obligatiilor pe care Romania le are fata de Alianta Nord-Atlantica. Pentru ca nava sa opereze timp de trei luni in Marea Mediterana sunt necesare 4,5 milioane euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
libia,
basescu,
militari,
razboi,
libia,
fregata
/actualitate/basescu-romania-va-participa-cu-fregata-regele-ferdinand-si-cu-207-militari-la-operatiunile-din-libia-8088070
8088070
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.