Basescu: Nu sustin un guvern de tehnocrati

Postat la 14 octombrie 2009 11 afişări

Presedintele Traian Basescu a cerut partidelor, la Cotroceni, sa se gandeasca sa-si asume guvernarea pentru ca un guvern de tehnocrati nu este potrivit in contextul in care democratia din Romania este certa.

Seful statului a mentionat ca a avut in cursul zilei de marti consultari cu partidele care "au avut timp" si ca a considerat ca este bine ca miercuri sa aiba o intalnire cu toate partidele, simultan, pentru a desprinde primele concluzii. El a precizat ca, din punctul sau de vedere, procedura constitutionala a consultarilor partidelor de catre presedinte a fost indeplinita.

Potrivit Mediafax, Basescu a aratat ca din discutii se desprind doua concluzii. Prima ar fi ca partidele opteaza pentru un prim-ministru indepenedent sau "cat mai independent cu putinta", iar a doua ca s-ar dori un guvern de tehnocrati cu mandat limitat. "Nu cred in valabilitatea unui guvern de tehnocrati", a spus Basescu, mentionand ca democratia din Romania nu mai este la nivelul anilor '90. "Romania nu mai este cu democratia la nivelul inceputului anilor '90, cand tehnicienii sa-si asume responsabilitati pentru politicienii care stau in spate si o fac pe papusarii cu indicatii serioase. Nu pot accepta ideea ca se desemneaza un guvern pentru doua luni. Romania nu poate intra inca o data in instabilitate", a declarat Traian Basescu. El a spus ca propunerea sa este ca partidele sa-si asume guvernarea.

Cititi intreaga declaratie a Presedintelui pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Basescu,
guvern,
tehnocrati,
politic,
partide,
consultari
/actualitate/basescu-nu-sustin-un-guvern-de-tehnocrati-4989348
4989348
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.