Băsescu: Ministerele Finanţelor şi Muncii nu vor să îşi cupleze bazele de date, nu pot fi protejate

Postat la 26 martie 2014 48 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a criticat, miercuri, la bilanţul SRI, "egoismul" unor instituţii care nu vor să îşi cupleze bazele de date, riscându-se astfel atacuri cibernetice, dând ca exemplu cuplarea bazelor de date ale Ministerului Finanţelor cu cele ale Ministerului Muncii.

Băsescu: Ministerele Finanţelor şi Muncii nu vor să îşi cupleze bazele de date, nu pot fi protejate

 Potrivit şefului statului, o prioritate pentru care a insistat la bilanţul SRI se referă la protecţia cibernetică.

"În momentul de faţă, din cauza egoismului unora din instituţiile statului, care vor să îşi păstreze bazele de date numai pentru ele, nu se poate realiza o protecţie eficientă a sistemelor cibernetice ale României”, a spus Traian Băsescu, dând ca exemplu cuplarea bazelor de date ale Ministerului de Finanţe cu cele ale Ministerului Muncii.

"Am discutat-o în CSAT de câteva ori, printre altele, şi totuşi nu se petrece. Nu se petrece pentru că sunt tot interese politice. De ce cel de la Finanţe, care ştie veniturile, raţiile fiscale ale fiecărui cetăţean, să poată verifica dacă respectivul cetăţen beneficiază de ajutoare sociale, nu? Pentru că ajutoarele sociale sunt o pârghie electorală. Şi de asta am vrea să ţinem bazele de date separat", a comentat preşedintele Traian Băsescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-ministerele-finantelor-si-muncii-nu-vor-sa-isi-cupleze-bazele-de-date-nu-pot-fi-protejate-12336585
12336585
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.