Băsescu: Guvernul s-a angajat să transmită în 2013 Planul "Garanţii pentru Tineri". Va creşte numărul stagiilor de practică

Postat la 13 noiembrie 2013 36 afişări

Guvernul român s-a angajat să transmită până la sfârşitul lui 2013 Planul de Implementare a schemei de Garanţii pentru Tineri, a anunţat, marţi, la Paris, preşedintele Traian Băsecu, la Conferinţa privind Ocuparea Tinerilor, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei remis miercuri dimineaţă.

Băsescu: Guvernul s-a angajat să transmită în 2013 Planul "Garanţii pentru Tineri". Va creşte numărul stagiilor de practică

 "Salutăm importanţa acordată acţiunilor întreprinse la nivel european pentru creşterea ratei de ocupare în rândul tinerilor, precum şi iniţiativa Franţei de a continua formatul unor întâlniri la cel mai înalt nivel pe aceasta temă de interes deosebit pentru UE. Multe dintre elementele propuse la nivel european sunt deja incluse în cadrul legislativ naţional sau se află în procesul de legiferare, cum ar fi reglementări privind ucenicia la locul de muncă sau efectuarea stagiilor de către absolvenţii de învăţământ superior", a declarat şeful statului, în discursul susţinut la Conferinţă.

Traian Băsescu a menţionat că, în domeniul Educaţiei, una dintre priorităţile României este constituită de promovarea excelenţei la nivelul învăţământului profesional şi tehnic (VET), în cooperare cu partenerii sociali.

De asemenea, în România au fost organizate forme de învăţământ în parteneriat cu agenţii economici. Prin instituirea unei burse profesionale, sunt subvenţionate costurile pentru elevii care frecventează acest tip de învăţământ.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-guvernul-s-a-angajat-sa-transmita-in-2013-planul-garantii-pentru-tineri-va-creste-numarul-stagiilor-de-practica-11674545
11674545
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.