Retaileri: Măsurile fiscale anunţate vor sărăci populaţia şi vor afecta bugetul şi investiţiile

Postat la 13 noiembrie 2013 32 afişări

Noile măsuri fiscale anunţate de Guvern vor duce la sărăcirea populaţiei, care va suporta povara scumpirilor, şi vor afecta investiţiile şi afacerile retailerilor, iar în final efectul va fi invers decât cel scontat, încasările la buget urmând să scadă, potrivit Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale.

Retaileri: Măsurile fiscale anunţate vor sărăci populaţia şi vor afecta bugetul şi investiţiile

 Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) arată, de asemenea, că practica Guvernului de a schimba regulile jocului fără consultarea mediului de afaceri afectează în mod considerabil atractivitatea mediului de afaceri românesc şi reprezintă un puternic semnal de descurajare a investiţiilor.

"Lărgirea artificială şi nejustificată a bazei de taxare nu stimulează funcţionarea economiei ci, dimpotrivă, încurajează evaziunea în detrimentul jucătorilor corecţi, care plătesc taxele şi respectă legea în România. Reluăm cu această ocazie o solicitare mai veche a AMRCR pentru Guvern, aceea de reducere generală a TVA, măsură care va stimula în mod real consumul şi va avea un impact pozitiv asupra bugetului", a declarat într-un comunicat directorul executiv al AMRCR, Delia Nica.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/retaileri-masurile-fiscale-anuntate-vor-saraci-populatia-si-vor-afecta-bugetul-si-investitiile-11674470
11674470
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.