Băsescu: Dacă Ponta nu vine la Cotroceni pentru a fi redesemnat premier, încalcă Constituţia

Postat la 02 martie 2014 130 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată de ProTV, că nu-l va mai desemna din nou premier pe Victor Ponta dacă acesta vine la Cotroceni, cum ar trebui, pentru desemnarea şefului viitorului guvern, menţionând că lucrează la sesizarea Parchetului în cazul acestuia.

Băsescu: Dacă Ponta nu vine la Cotroceni pentru a fi redesemnat premier, încalcă Constituţia

Traian Băsescu a declarat că modificarea programului de guvernare înseamnă că premierul Ponta ar trebui redesemnat ca premier, precizând că nu îl mai desemnează niciodată pe Victor Ponta ca premier. "Este corupt", a spus Băsescu.

"La instalarea unui guvern nu se aprobă doar miniştrii, ci şi un nou program. Parlamentul trebuie să se pronunţe legat de componenţa guvernului şi de programul de guvernare schimbat. Dacă vrea să respecte democraţia, modificarea programului de guvernare înseamnă că premierul Ponta ar trebui redesemnat ca premier. Dacă premierul nu vine la Cotroceni, atunci încalcă Legea fundamentală şi atac decizia Parlamentului la Curtea Constituţională", a spus Băsescu.

Şeful statului s-a referit şi la simpatiile sale politice personale. "Cum credeţi că mă pot apropia ideologic de unul care a făcut ţăndări statul de drept?" s-a întrebat retoric Băsescu, referindu-se la Crin Antonescu. În schimb, el a spus că îşi pune mari speranţe în Partidul Mişcarea Populară. "Vreau să cresc acest partid şi în 2016 să câştige alegerile. Nu-i nicio nenorocire că Elena Udrea este mai vizibilă din partid. Ce să-i fac dacă este blondă şi este mai vizibilă", a comentat fostul şef al PD.

Întrebat dacă vede o rocadă între Antonescu şi Iohannis, pentru alegerile prezidenţiale, Băsescu a spus: "Da, ar fi o rocadă distrugătoare pentru Ponta şi Antonescu. Iohannis ar câştiga, el ar primi şi votul meu".

Citiţi mai mult pe stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-daca-ponta-nu-vine-la-cotroceni-pentru-a-fi-redesemnat-premier-incalca-constitutia-12177456
12177456
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.