Barroso îndeamnă forţele proeuropene să se "reunească"

Postat la 26 mai 2014 33 afişări

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jose Manuel Barroso a îndemnat luni forţele europene să se "reunească", după ascensiunea eurofobilor în alegerile europene.

Barroso îndeamnă forţele proeuropene să se "reunească"

 El a considerat "foarte important" faptul că forţele politice "reprezentate în cadrul Comisiei", şi anume conservatorii, socialiştii şi liberalii, "au câştigat din nou, la nivel global", adăugând, citat într-un comunicat, că o "majoritate solidă este posibilă".

Ţinând cont de ascensiunea eurofobilor, extrema dreaptă şi stânga radicală, singura majoritate posibilă ar putea fi formată de o mare coaliţie între conservatori şi socialişti, cu un posibil sprijin al liberalilor.

Cele trei forţe "nu sunt de acord pe fiecare detaliu, dar împărtăşesc un consens fundamental pentru o Europă care ar trebui în prezent reconsolidată", apreciază Barroso.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/barroso-indeamna-fortele-proeuropene-sa-se-reuneasca-12650895
12650895
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.