Bani de la Guvern pentru instalarea de panouri fotovoltaice la nivelul gospodăriilor individuale

Postat la 31 ianuarie 2023 217 afişări

Bani de la Guvern pentru instalarea de panouri fotovoltaice la nivelul gospodăriilor individuale

Guvenul alocă până la trei miliarde de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice la nivelul gospodăriilor individuale, anunţă premierul Nicolae Ciucă. El cere „evitarea birocraţiei excesive”.

„În şedinţele precedente, am adus la cunoştinţă o serie de date economice, cu care am încheiat anul 2022. Ceea ce doresc să subliniez în momentul de faţă este că atunci când ne-am asumat în coaliţie acest guvern, ne-am angajat să găsim soluţii pentru tot ceea ce înseamnă nevoile şi aşteptările cetăţeniolor şi totodată să găsim soluţii pentru ceea ce înseamnă sprijinirea mediului de afaceri, în aşa fel încât economia ţării noastre să reziste tuturor acestor situaţii deloc uşoare şi să facem în aşa fel încât să reuşim să avem creştere economică, ceea ce s-a întâmplat”, afirmă Nicolae Ciucă.

Premierul menţionează că, „totuşi, la nivelul Guvernului, pentru că încă suntem la început de an, avem responsabilitatea să menţinem acelaşi ritm de lucru şi să facem tot ceea ce depinde de noi astfel încât soluţiile pe care le găsim la nivelul administraţiei, a instituţiilor publice, să vină în sprijinul cetăţenilor şi al tuturor structurilor care pot să aducă plus valoare economiei româneşti”.

De asemenea, Ciucă a anunţat o serie de activităţi de continuare a dialogului cu mediul de afaceri.

El a afirmat că unul dintre obiectivele asumat de Guvern este cea legată de gestionarea crizei energetice.

„Au fost întreprinse o serie de măsuri, una dintre ele este cea care vizează instalarea de panouri fotovoltaice la nivelul gospodăriilor individuale. Am discutat cu domnul ministru Tanczos care ar putea fi măsurile pe care le putem lua la nivelul Guvernului, astfel încât să asigurăm accesul cât mai multor oameni şi gospodării la acest program. Avem fondurile necesare şi în acest sens putem să ridicăm până la trei miliarde de lei suma alocată pentru acest proiect”, a mai declarat premierul Ciucă.

Şeful Executivului i-a cerut ministrului Mediului „aibă în vedere evitarea birocraţiei excesive, pentru ca procesul să se deruleze oportun şi să nu mai ajungă ca la finalul de an să se aglomereze toate aceste activităţi birocratice şi absolut nefolositoare care nu ajută cu nimic, nici pe ei nici pe cetăţeni”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
gospodarii,
bani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.