Bancpost a lansat un fond mutual in lei care urmareste evolutia indicelui bursier Eurostoxx 50

Postat la 09 aprilie 2012 98 afişări

Bancpost si compania de administrare a fondurilor Eurobank EFG Fund Management Company din Luxemburg au lansat un fond mutual denominat in lei, cu un mecanism de investiţie pe termen scurt, de un an.

(LF) Special Purpose 11,5% Equity Formula (RON) Fund este autorizat de către Comisia de Supraveghere a Sectorului Financiar din Luxemburg (CSSF) si vizează obţinerea de profituri printr-o strategie investiţională axată pe urmărirea indicelui de referinţă Eurostoxx 50 - indice bursier internaţional cotat pe Bursa de la Frankfurt, care evidenţiază evoluţia celor mai importante 50 de companii din Europa.

Strategia de investiţii se derulează între 14 mai 2012 şi 14 mai 2013. Dacă la scadenţă valoarea indicelui este mai mare sau egală cu valoarea acestuia din data începerii, clienţii au un câştig de 11,5%, superior dobânzilor practicate la depozitele de pe piaţă. Daca valoarea indicelui a scăzut, clienţii primesc 95% din capitalul iniţial investit. Valorile fondului sunt publicate zilnic pe site-ul Bancpost, dar şi în presa de specialitate.

"Produsul este destinat atât clienţilor persoane fizice, cât şi celor instituţionali care doresc să obţină un randament ridicat într-un orizont de timp scurt, având în acelaşi timp o protecţie ridicată la posibilele corecţii ale pieţei. Riscul este de 5%, iar în cazul unui indice Eurostoxx 50 mai mare sau egal cu cel de referinţă, câştigul este de 11,5%", a declarat Daniel Stifter, director de administrare a fondurilor şi a investiţiilor in cadrul Bancpost.

Pentru a accesa noul produs, clienţii trebuie să aibă un cont curent deschis la Bancpost. În perioada de subscriere, 5 aprilie - 11 mai, pentru accesarea produsului nu se percepe comision. Răscumpărarea se poate face în orice moment pe perioada investiţiei, comisionul de răscumpărare anticipată fiind de 2%. După scadenţă, comisionul de răscumpărare este 0.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bancpost-a-lansat-un-fond-mutual-in-lei-care-urmareste-evolutia-indicelui-bursier-eurostoxx-50-9500721
9500721
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.