Banca Transilvania şi eMAG donează încă 2 milioane de lei pentru lupta împotriva COVID-19

Autor: Ioana Matei Postat la 29 aprilie 2020 60 afişări

Banca Transilvania şi eMAG donează încă 2 milioane de lei pentru lupta împotriva COVID-19

Banca Transilvania şi eMAG, două dintre iniţiatoarele proiectului Donează pentru linia întâi, au donat împreună încă 2 milioane de lei pe platforma prin care se strâng fonduri pentru a-i susţine pe medici şi personalul medical, precum şi pe toţi cei din prima linie care luptă direct cu pandemia provocată de coronavirus. Astfel, suma donaţiilor efectuate prin platformă până acum ajunge la peste 11 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii celor două companii.

„Este nevoie de noi şi de susţinerea noastră şi sperăm ca exemplul nostru să îi inspire pe cât mai mulţi să ni se alăture pentru a putea să îi ajutăm pe cei care au nevoie de noi. Ne dă speranţă să vedem câţi oameni s-au alăturat iniţiativei şi felul în care românii s-au solidarizat acum. Nu uitaţi, facem asta pentru România”, a spus Omer Tetik, CEO Banca Transilvania.

„Necesarul de materiale pentru spitale şi cei care au grijă de noi în aceste momente este încă foarte mare. La capătul fiecărui gest pe care noi îl facem se află un om care duce pentru noi greul în această luptă cu un inamic invizibil. Fiecare donaţie se traduce în materiale necesare pentru aceşti oameni a căror recunoştinţă, sunt sigur, este infinită. Greul încă nu a trecut, să le arătăm că suntem alături de ei", a spus Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Cele două companii au lansat această iniţiativă la începutul acestei luni împreună cu Mobexpert şi Bitdefender. Din fondurile strânse pe platformă, sunt achiziţionate materialele şi aparatura necesară în spitale, dar şi pentru medicii de familie, poliţiştii, jandarmii şi militarii aflaţi în linia întâi, pe baza necesarului furnizat de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), în coordonare cu Ministerul Sănătăţii. Ulterior, materialele sunt distribuite acolo unde este cea mai mare nevoie prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Până acum, prin program au fost direcţionate peste 5 milioane de măşti de protecţie cu trei pliuri către medici de familie, poliţişti, jandarmi şi militari. De asemenea, 350.000 de măşti N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecţie au fost donate medicilor din spitale.

Totodată, două ventilatoare de înaltă performanţă Mindray SV600 achiziţionate prin intermediul platformei Donează pentru linia întâi au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava şi la Spitalul Clinic Victor Babeş din Bucureşti, sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Iniţiativa a adunat în jurul ei peste 26.000 de oameni care s-au implicat cu donaţii şi 1.700 de companii. Mastercard şi Baupartner Group se numără printre companiile care s-au alăturat recent eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19 prin platforma Donează pentru linia întâi, cu donaţii de 500.000 de lei fiecare.

Cele mai multe donaţii raportate la numărul de locuitori au venit din Floreşti, Chiajna, Voluntari, Bragadiru, Bucureşti. Până la acest moment, localităţile care au contribuit cel mai mult prin donaţii sunt Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Ploieşti şi Braşov.

În continuare este nevoie de donaţii pentru a-i proteja pe cei din linia întâi care au grijă de noi. Toţi cei care doresc sa contribuie, persoane fizice sau companii, o pot face donând online pe www.eMAG.ro/doneaza, unde poate fi urmărită situaţia în timp real a donaţiilor şi statisticile.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.