Covid-19: Ţara unde cei care nu poartă măşti în public vor mătura trotuarul

Postat la 28 aprilie 2020 244 afişări

Covid-19: Ţara unde cei care nu poartă măşti în public vor mătura trotuarul

În mai multe ţări se pregătesc măsuri împotriva cetăţenilor care nu poartă măşti

Cei care ies pe stradă fără mască vor trebui să facă servicii comunitare în Madagascar. De exemplu, aceştia pot fi pedepsiţi şi obligaţi să măture străzile.

În Madagascar, autorităţile nu glumesc cu protecţia, relatează Le Figaro. Poliţia şi jandarmii au început de luni să pedepsească malgaşii care nu poartă măşti pe străzile celor trei oraşe majore ale ţării, aşa cum a ordonat guvernul după încheierea izolării.

Preşedintele Andry Rajoelina a ridicat izolarea impusă rezidenţilor capitalei Antananarivo, Fianarantsoa (centru) şi Toamasina (est) pentru a încetini pandemia Covid-19 şi a autorizat reluarea treptată a activităţilor economice şi deplasărilor. Cu toate aceste începând de luni el a adăugat ca măsură purtarea obligatorie a unei măşti în locuri publice, sub sancţiunea de prestare de serviciu comunitar. Iar printre sancţiunile posibile, curăţarea străzilor.

"70% dintre oamenii de pe stradă au respectat regula pentru că se tem să nu fie nevoiţi să măture trotuarele", a salutat la televiziunea naţională şeful operaţiunilor de combatere a Covid-19, generalul Elak Olivier Andriakaja.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
public,
trotuar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.