Italia începe relaxarea restricţiilor: Barurile şi restaurantele se deschid, fabricile îşi reiau activitatea, dar şcolile rămân închise

Autor: Alex Ciutacu Postat la 27 aprilie 2020 533 afişări

Italia începe relaxarea restricţiilor: Barurile şi restaurantele se deschid, fabricile îşi reiau activitatea, dar şcolile rămân închise

Premierul italian Giuseppe Conte a pregătit un plan pentru relaxarea restricţiilor pe teritoriul ţării, începând cu data de 4 mai, după şapte săptămâni de carantină naţională, potrivit BBC.

Parcurile şi fabricile se vor redeschide în luna mai, însă şcolile nu îşi vor relua activitatea obişnuită decât în luna septembrie.

Decizia vine în contextul în care Italia a raportat duminică un număr de 260 decese noi cauzate de Covid-19 – cel mai redus nivel zilnic din data de 14 martie. În total, numărul deceselor a atins în Italia un nivel de 26.644 persoane, cel mai mare din Europa. Italia are peste 197.000 de cazuri de îmbolnăviri.

„Faza a doua” a măsurilor de relaxare le-ar permite oamenilor să călătorească în interiorul regiunii în care locuiesc, dar nu dincolo de aceasta.

Mai mult, înmormântările ar urma să fie reluate, însă pot participa maximum 15 persoane.

Sportivii individuali pot relua antrenamentele, iar oamenii pot face mişcare fizică şi dincolo de vecinătăţile locuinţei lor.

Barurile şi restaurantele vor fi redeschise pentru cei care cumpără „la pachet”, întrucât în prezent funcţionează doar serviciile de livrări.

Saloanele de înfrumuseţare, frizeriile, barurile şi restaurantele ar urma să primească din nou clienţi în incintă din data de 1 iunie.

Restul magazinelor de retail care nu sunt încă deschise, vor putea da lacătul jos de pe uşă în data de 18 mai, alături de muzee şi biblioteci.

Mai mult, echipele sportive pot reveni la antrenamente de grup din data de 18 mai.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
relaxare,
conte,
premier,
restrictii,
scoli,
deschidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.