Banca Transilvania adaugă în portofoliu un nou produs de creditare destinat fermierilor, prin care aceştia pot obţine până la de cinci ori valoarea unui credit anual APIA

Autor: Cristina Bellu Postat la 12 septembrie 2023 27 afişări

Banca Transilvania adaugă în portofoliu un nou produs de creditare destinat fermierilor, prin care aceştia pot obţine până la de cinci ori valoarea unui credit anual APIA

Banca Transilvania, cea mai mare bancă după active de pe piaţa locală, lansează în piaţă Creditul De 5 ori APIA, destinat finanţării culturilor agricole şi creşterii animalelor, prin care fermierii pot obţine până la de cinci ori valoarea unui credit anual APIA.

Produsul vizează extinderea accesului fermierilor la finanţări prin creşterea perioadei de acordare şi a categoriilor de beneficiar.

Astfel, finanţările sunt acordate pe cinci ani, în loc de trei ani, cum se întâmplă în cazul produsului Creditul De 3 ori APIA, şi se adresează inclusiv fermierilor cu activitate în zootehnie.

“Datorită parteneriatui BT cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), clienţii nu trebuie să prezinte alte garanţii pentru un astfel de împrumut, garanţiile FGCR acoperind până la 80% din valoarea finanţărilor”, spun oficialii băncii.

Potrivit acestora, noul credit, obţinut în baza adeverinţei APIA şi cu garanţia FGCR înseamnă 90% din subvenţia APIA pentru următorii 5 ani; are dobândă ROBOR 6M Ă 2%, la care se adaugă 1% comision de acordare şi comisionul aferent garanţiei fondului.

Garanţiile FGCR acoperă până la 80% din valoarea finanţărilor.

Pentru fermierii care au accesat deja Creditul De 3 ori APIA Sector Vegetal, banca poate suplimenta plafonul până la nivelul maxim al Creditului De 5 ori APIA.

De la ţnceputul anului, Banca Transilvania a acordat peste 3.600 de credite, în valoare de peste 2,6 miliarde lei, din care peste 350 milioane de lei reprezintă împrumuturile APIA.

“Angajamentul nostru este să contribuim la modernizarea agriculturii prin finanţare, specializare şi tehnologizare”, spune Sorin Ignat, Director Agribusiness, Banca Transilvania.

Banca Transilvania are peste 30.000 de clienţi agribusiness, iar valoarea totală a finanţărilor pentru clienţii agribusiness depăşeşte 5 miliarde lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.