Banca Mondiala: Preturile alimentelor, apropiate de nivelul maxim din 2008, alimenteaza inflatia in tarile sarace

Postat la 15 aprilie 2011 19 afişări

Preturile mondiale ale alimentelor sunt aproape de nivelul maxim atins in 2008 si alimenteaza inflatia in tarile cu venituri reduse, situatie care va duce la agravarea saraciei, potrivit Bancii Mondiale (BM), relateaza Bloomberg.

Indicele preturilor alimentelor calculat de Banca Mondiala pentru primul trimestru este cu 36% peste cel din aceeasi perioada a anului trecut. Preturile porurmbului, graului si soiei sunt semnificativ mai mari, dar cel al orezului a ramas stabil. La nivel mondial, sunt necesare noi eforturi pentru furnizarea de alimente catre cei vulnerabili, a declarat, joi, presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-mondiala-preturile-alimentelor-apropiate-de-nivelul-maxim-din-2008-alimenteaza-inflatia-in-tarile-sarace-8158527
8158527
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.