Banca Centrală Europeană: Şase bănci s-au aflat anul trecut sub indicatorii economici propuşi pentru 2020. Reglementările propuse de BCE sunt privite suspicios în contextul în care ratele negative ale dobânzilor şi numărul de pieţe fragmentate au lăsat băncile în situaţia în care se chinuie să ţină pasul cu Wall Street-ul

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 01 februarie 2020 76 afişări

Banca Centrală Europeană: Şase bănci s-au aflat anul trecut sub indicatorii economici propuşi pentru 2020. Reglementările propuse de BCE sunt privite suspicios în contextul în care ratele negative ale dobânzilor şi numărul de pieţe fragmentate au lăsat băncile în situaţia în care se chinuie să ţină pasul cu Wall Street-ul

Banca Centrală Europeană (BCE) a declarat că un număr de 6 dintr-un total de 109 bănci evaluate de-a lungul anului trecut se situează sub indicatorii economici propuşi pentru 2020, potrivit Bloomberg.

„Patru dintre cele şase bănci şi-au remediat situaţia până la sfârşitul lunii decembrie. Celorlalte două li s-a solicitat să întreprindă acţiuni de remediere într-o perioadă de timp bine definită”, a declarat Andrea Enria, preşedintele board-ului de supraveghere din cadrul BCE.

Băncile europene au concurat mai bine de un deceniu cu cererile constante de creştere a capitalului care tind abia acum să stagneze. Povara pe care o reprezintă reglementările intenţiona să întărească puterea creditorilor după criza financiară din 2008. În prezent, este privită suspicios din cauza ratelor negative ale dobânzilor şi a unei pieţe fragmentate care a lăsat băncile în situaţia în care se chinuie să ţină pasul cu Wall Street-ul.

BCE solicită băncilor să deţină o cantitate minimă de capital şi o cantitate adiţională facultativă. Dacă o bancă nu reuşeşte să îndeplinească prima condiţie, va trebui să explice cum va reuşi să revină la nivelul cerut. Dacă nivelul de capital al băncii continuă să scadă după un anumit punct, creditorul va fi supus unor restricţii de plată a investitorilor şi de acordare de bonusuri.

Totuşi, băncile nu au reuşit să înregistreze scăderi atât de mari.

BCE a declarat că cererile de capital au rămas stabile anul trecut. Acum, băncile sunt în situaţia în care au în faţă niveluri tot mai mari în contextul în care este luat în calcul nivelul cantităţii facultative solicitate de alte autorităţi financiare.

„Chiar dacă este indiscutabil faptul că mediul extern este dificil, asta nu va schimba situaţia pe termen scurt. Băncile au nevoie să îşi îmbunătăţească eforturile manageriale pentru a se reorienta asupra propriilor modele de business, pentru a implementa strategii eficiente de digitalizare şi pentru a îmbunătăţi constant costurile”, a declarat Enria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bce,
banca centrala,
capital,
reglementari

ALEPH STORY: Dezvoltatorii vor lua în vizor hotelurile vechi pentru a le demola şi pentru a dezvolta hoteluri şi blocuri noi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.