Băgaţi-ne înapoi în izolare!

Autor: Andra Stroe Postat la 16 iunie 2020 1095 afişări

Băgaţi-ne înapoi în izolare!

Nu merităm relaxarea măsurilor. Nu merităm să mergem în mall, nici să mergem cu toată gaşca la restaurant. Nu merităm nici măcar să ieşim pe stradă fără declaraţie. Băgaţi-ne înapoi în izolare, să fim în siguranţă. Băgaţi-ne înapoi în izolare, să avem şansa unui concediu normal. Nu merităm libertatea de a merge oriunde, condiţionată de purtarea unei măşti, pentru că această libertate se va transforma curând în interdicţie din partea altor ţări mai responsabile decât noi. Şi pentru că apelul la conştiinţa celor din jur este inutil, la fel ca orice măsură luată, cu excepţia celei de a ne întoarce în carantină, între patru pereţi.

Prima dată când am ieşit la o terasă, după mai bine de două luni, am văzut cu stupoare cum la masa de lângă se formase un grup de opt persoane, în condiţiile în care legea prevedea un număr de maximum patru persoane la o masă. Am fost jignită când am cerut socoteala unui şef de magazin pentru nepurtarea măştii de către angajaţi, în condiţiile în care era un fapt obligatoriu prin lege. Consternarea mi-a crescut când, la farmacie, niciun membru al personalului nu purta mască, lăsând clienţii să intre la fel, în ciuda oricărui avertisment, a oricărei măsuri, indiferent de numărul de tragedii. Mă simt neputincioasă în faţa teoriilor conspiraţiei, a nepăsării, a ignoranţei totale şi a rău-voinţei.

Astăzi, 14.06, data la care scriu acest articol, numărul de cazuri noi de infecţie raportat pentru ultimele 24 de ore este 320, mult peste cel înregistrat înainte de ridicarea restricţiilor, pe 15 mai, şi mai ales, mult mai mare decât cel înregistrat cu exact două luni în urmă, pe 14 aprilie, în plină pandemie, când au fost 246 de cazuri de îmbolnăvire. Într-un clasament al celor mai sigure ţări care pot fi vizitate în vremuri de pandemie, suntem pe locul 30 din 43 de state, în spatele chiar şi al Italiei, unul dintre cel mai grav afectate state de coronavirus. Este clar că nu înţelegem de bună voie şi de vorbă bună. Nici noi, nici politicienii, nici retailerii, nici restaurantele, nici măcar farmaciştii sau unii medici. Suntem nişte copii răsfăţaţi şi teribilişti, care nu pot învăţa decât prin pedeapsă.

Aş vrea să trăiesc într-un stat cu oameni responsabili, care să respecte măcar siguranţa celorlalţi. Mi-aş dori să nu fiu obligată să prefer restricţiile în detrimentul libertăţii.

Dar poate merităm totuşi, cu toţii, să ajungem înapoi în izolare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
libertate,
masuri,
siguranta,
apel,
cazuri,
concediu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.