Avioane militare britanice vor paraşuta alimente destinate refugiaţilor din Irak

Autor: Mihai Draghici Postat la 08 august 2014 25 afişări

Avioane militare britanice se vor alătura campaniei americane şi vor lansa alimente refugiaţilor irakieni care şi-au părăsit locuinţele din cauza atacurilor insurgenţilor sunniţi, anunţă ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, citat de BBC News online.

Michael Fallon a precizat că prioritatea Marii Britanii este să ofere susţinere logistică Forţelor Aeriene americane, care atacă poziţii din Irak şi paraşutează alimente.

Dar, a adăugat Falon, avioane ale Forţele Aeriene Regale vor lansa şi alimente destinate comunităţii yazidi, blocată din cauza luptelor într-o zonă muntoasă.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a salutat decizia Statelor Unite de a ataca poziţii militare ale insurgenţilor sunniţi din cadrul organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Ministerul de Externe de la Londra a îndemnat cetăţenii britanici să nu călătorească în Irak, în contextul în care insurgenţii sunniţi au ocupat zone din nordul şi estul acestei ţări şi avansează spre Bagdad.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
IRAK,
/actualitate/avioane-militare-britanice-vor-parasuta-alimente-destinate-refugiatilor-din-irak-13060430
13060430
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.