Avertizări COD ROŞU de precipitaţii şi ninsori abundente! Oamenii sunt sfătuiţi să evite deplasările

Autor: Cosmin Pirv Postat la 26 ianuarie 2023 921 afişări

Avertizări COD ROŞU de precipitaţii şi ninsori abundente! Oamenii sunt sfătuiţi să evite deplasările

Ministerul de Externe a emis miercuri seara o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde, în următoarele două zile este Cod roşu de precipitaţii şi vijelie, care ar putea duce la perturbări ale transportului rutier, feroviar, aerian şi maritim.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că, pentru perioada 25 - 27 ianuarie 2023, Serviciul Naţional de Meteorologie a emis un cod roşu de precipitaţii mixte, însoţite de descărcări electrice, intensificări însemnate ale vântului, pe alocuri cu aspect de vijelie, pentru întreg teritoriul ţării. Vor fi înregistrate ninsori abundente în zonele de deal şi în masivele muntoase din regiunile centrale şi de nord ale ţării.

Se vor înregistra perturbări atât în circulaţia rutieră şi feroviară, cât şi în orarul curselor aeriene, precum şi întreruperi ale navigaţiei maritime.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
cod roşu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.