Avertismentul fostului mediator ONU pentru Siria: Conflictul riscă să se transforme într-o "a doua Somalie"

Postat la 09 iunie 2014 31 afişări

Fostul mediator ONU pentru Siria, Lakhdar Brahimi, a avertizat în legătură cu riscul transformării conflictului din Siria în cea de-a "doua Somalie" şi a atras atenţia asupra pericolului "exploziei întregii regiuni" în cazul în care nu va fi găsită o soluţie.

Avertismentul fostului mediator ONU pentru Siria: Conflictul riscă să se transforme într-o "a doua Somalie"

 Siria va deveni "a doua Somalie. Nu vom asista la o divizare a ţării, aşa cum prezic mulţi, dar Siria va deveni un stat în descompunere, unde vor domina seniorii războiului", a avertizat Brahimi, într-un interviu pentru săptămânalul german Der Spiegel.

"Pe termen lung, întreaga regiune va exploda, dacă nu se găseşte o soluţie. Acest conflict nu se va limita la Siria, el destabilizează deja Libanul", a mai afirmat Brahimi, care a demisionat luna trecută din postul de mediator ONU, după mai puţin de doi ani de eforturi, fără succes, de a pune capăt conflictului, în care regimul de la Damasc este din nou acuzat de folosirea armelor chimice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/avertismentul-fostului-mediator-onu-pentru-siria-conflictul-risca-sa-se-transforme-intr-o-a-doua-somalie-12725504
12725504
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.