Avertismentul analiştilor. La cat va ajunge euro în următoarele 12 luni. Moneda europeană va exploda

Autor: Departamentul Economic Postat la 24 octombrie 2019 357 afişări

Avertismentul analiştilor. La cat va ajunge euro în următoarele 12 luni. Moneda europeană va exploda

Moneda naţională se va deprecia în următoarele 12 luni, la o medie de 4,84 lei/euro, în timp ce rata inflaţiei s-ar putea situa în octombrie 2020 la 3,82%, arată estimărilor analiştilor financiari.

Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a crescut în septembrie faţă de luna anterioară cu 4,8 puncte, până la 47,6 puncte, în timp ce comparativ cu septembrie 2018 a scăzut cu 2,9 puncte. Această evoluţie s-a datorat ambelor componente ale Indicatorului. Indicatorul condiţiilor curente a crescut faţă de august cu 3,6 puncte, până la valoarea de 65,3 puncte, iar faţă de septembrie 2018 a crescut cu 3,1 puncte. Indicatorul anticipaţiilor a crescut cu 5,4 puncte, a valoarea de 38,7 puncte, iar faţă de aceeaşi luna a anului anterior, a scăzut cu 5,9 puncte.

Peste 75% dintre participanţi la sondajul CFA se aşteaptă la o depreciere a leului în următoarele 12 luni. Valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7967 lei/euro, în timp ce pentru 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8471 lei/euro.

De asemenea, analiştii anticipează majorarea primei de risc a României; peste 70% dintre participantii la sondaj anticipeaza majorarea pretului CDS pentru Romania).

Indicatorul de Incredere Macroeconomică, lansat de catre Asociaţia CFA România în luna mai 2011, cuantifică anticipaţiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANALIŞTI,
ESTIMĂRI,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.