Fostul ministru Liviu Pop susţine că Ministerul Educaţiei e condus de „baronii manualelor”

Autor: Departamentul Social Postat la 23 octombrie 2019 40 afişări

În şcolile din România se vând manuale şi auxiliare precum s-ar vinde în farmacii medicamente neomologate, susţine fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, care afirmă că MEN e condus de „baronii manualelor”, lucru despre care ar şti şi preşedintele, şi premierul şi şi DNA.

Într-o emisiune la Digi Tv, fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a spus că poate vorbi despre „baronii manualelor”, care conduc MEN.

Ştiu doar de baronii manualelor din Ministerul Educaţiei. Dacă vreţi, facem emisiuni întregi despre şpăgile indirecte şi directe care se dau şi despre care şi DNA ştie, şi preşedintele statului ştie. (...) Tentaculele sunt acolo”, a spus Liviu Pop.

Întrebat dacă Ministerul Educaţiei nu este condus în prezent, de PSD, Liviu Pop a răspuns: „Nu e condus de PSD, e condus de baronii manualelor Ministerul Educaţiei, din 2011. Noi ne-am perindat pe acolo câte şase luni, cinci luni, fiecare cât noroc a avut (...) Pe zona manualelor şi a auxiliarelor, tentaculele baronilor sunt bine infiltrate, ştie şi preşedintele statului, că are informaţii de la SRI, şi premierul ştie, şi toţi miniştrii Educaţiei”, a afirmat fostul ministru.

Întrebat ce a făcut premierul în lupta cu aceşti baroni, Liviu Pop a afirmat că e „o luptă continuă”, fiind o cercetare şi la DNA.

Ne luptăm cu ei, ne luptăm în continuare, e o luptă continuă, dacă ne ajută şi DNA în dosarele acestea cu siguranţă veţi vedea”, a mai spus Pop.

Fostul ministru a făcut şi o comparaţie, spunând că „astăzi în şcolile din România se vând manuale şi auxiliare neuatorizate, exact cum te-ai duce la farmacie (...) şi ai cumpăra un medicament care nu este omologat şi l-ai folosi”.

Liviu Pop a fost ministru al Educaţiei în perioada iunie 2017 – ianuarie 2018 în Guvernul Mihai Tudose.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MINISTRU,
BARON,
MANUAL

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.