Avertisment sumbru: „Se vor tot închide fabrici, dacă salariile nu pot creşte din cauza taxelor”

Postat la 05 februarie 2018 163 afişări

Fabricile - inclusiv din sectorul de piese auto, care este unul dintre cele mai dinamice - se vor închide pe bandă rulantă dacă în loc să încurajeze majorările salariale Guvernul taxează forţa de muncă, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, Liviu Rogojinaru, vicepreşedintele Consiliului Naţional al IMM.

Avertisment sumbru: „Se vor tot închide fabrici, dacă salariile nu pot creşte din cauza taxelor”

„Închiderea fabricii Delphi Packard (n.n.- producător de componente auto electrice din Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin) este o premieră post-criză în această industrie şi este un semnal de alarmă foarte puternic. Dacă acolo s-a luat în calcul că producţia se poate face cu oameni plătiţi la nivelul salariului minim, atunci asta e, dar nu cred că e cazul. Problema este că Guvernul pune taxe suplimentare pe forţa de muncă în loc să încurajeze majorările de salarii, şi dacă o s-o ţinem tot aşa or să se tot închidă fabrici pe bandă rulantă”, a spus Liviu Rogojinaru.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.