Avertisment dur după deschiderea şcolilor: seamănă cu un experiment de infectare în masă

Autor: Petru Mazilu Postat la 03 ianuarie 2022 187 afişări

Medicul Octavian Jurma consideră că decizia privind deschiderea şcolilor pe 3 ianuarie este „dezolantă”. Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă nu puteau alege un moment mai bun, a comentat specialistul decizia autorităţilor.

Avertisment dur după deschiderea şcolilor: seamănă cu un experiment de infectare în masă

Octavian Jurma a criticat decizia autorităţilor de a deschide şcolile în format fizic începând de luni, 3 ianuarie.

„Se deschid şcolile în format fizic în România la 3 zile după Revelion. Exact timpul mediu de incubaţie pentru cazurile de Omicron. Este o decizie dezolantă... Astfel după ce petrecerile şi minivacanţa de Revelion au răspândit Omicron în toate oraşele din România, şcolile vor asigura răspândirea Omicron în toate familiile care au copii la şcoală în România, iar părinţii şi bunicii acestor copii le vor răspândi la birou sau în biserici şi celor care nu [mai] au copii în şcoli... Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă şi demolarea controlată a sistemului medical, nu puteau alege mai bine suprapunerea unor seturi de evenimente de tip super-spreader atât de corect pentru a asigura o explozie de cazuri”, a scris Jurma pe Facebook.

Specialistul vorbeşte despre o serie de decizii greşite ale autorităţilor române.

„Dintre cei trei factori agravanţi, deschiderea şcolilor în format fizic la trei zile după petrecerile de anul nou pentru a recupera o vacanţă inutilă şi pe care nimeni nu a cerut-o, este fără îndoială cea mai iraţională măsură posibilă dintre toate. Pentru această decizie nu mai trebuie să căutăm motive epidemiologice ci motive psihiatrice, în zona de psihopatie”, a adăugat Octavian Jurma.

Medicul timişorean mai spune că prin deciziile luate de autorităţi valul Omicron al pandemiei a început mai rapid şi va lovi puternic România în următoarele săptămâni.

„Pentru a simplifică calculele în perioada următoare, putem considera debutul oficial al valului 5-Omicron în dată de 1 ianuarie 2022... Debutul valului confirmă şi prognoza că Omicron va deveni dominantă până la finalul acestei săptămâni... De săptămâna viitoare Omicron va forţă valul în regim turbo şi mă aştept să terminăm săptămâna la peste 2,500 de cazuri pe zi (sunt excesiv de rezervat aici)... Debutul valului 5 a fost deci avansat cu aproape 2 săptămâni faţă de prognoza INSP, tocmai datorită măsurilor de relaxare inoportune, a abandonării certificatului verde şi a deschiderii şcolilor în cel mai prost moment posibil din punct de vedere epidemiologic”, a explicat specialistul.

Elevii de gimnaziu şi cei de liceu revin la cursuri luni, 3 ianuarie. Clasele primare, dar şi grădiniţele, vor reîncepe cursurile pe 10 ianuarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
octavian jurma,
şcoli,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.