Avertisment dur de la FMI: Războiul comercial declanşat de Donald Trump vine cu costuri de 430 de miliarde dolari pentru economia globală

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 iulie 2018 55 afişări

Avertisment dur de la FMI: Războiul comercial declanşat de Donald Trump vine cu costuri de 430 de miliarde dolari pentru economia globală

Economia globală ar putea pierde 430 de miliarde de dolari până în 2020 dacă tensiunile comerciale continuă se escaladeze iar preşedintele american Donald Trump îşi va impune şi noile tarife anunţare, avertizează Fondul Monetar Internaţional, potrivit Business Insider.

FMI a anunţat săptămâna aceasta că SUA ar putea deveni „ţinta represaliilor globale” după conflictul comercial declanşat de Trump şi a subliniat că ţara este este „în special vulnerabilă” la repercursiuni.

„Modelele noastre sugerează că dacă actualele ameninţări la adresa politicilor comerciale se vor concretiza, iar încrederea mediului de afaceri va scădea ca rezultat, producţia globală va fi cu 0,5% mai redusă decât actuala proiecţie pentru 2020”, transmite FMI.

„Ca ţintă a represaliilor globale, Statele Unite vede o cotă semnificativă din exporturile lor taxate în pieţele globale într-un astfel de conflict comercial de amploare, iar din această cauză ţara este în special vulnerabilă”.

Comentariile fac parte din ultimul raport cu privire la perspectivele pentru economia globală, care a fost lansat la începutul săptămânii.

Tensiunile comerciale au rămas ridicate în contextul în care preşedintele Trump a relansat ameninţarea cu privire la tarifele de 10% pe mărfuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari, în timp ce a numit Europa unul dintre „cei mai mari inamici”.

În cadrul summit-ului EU-China, preşedintele Consiliului UE, Donald Tusk, le-a cerut americanilor şi chinezilor să „prevină un haos global” şi să lase ordinea mondială intactă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
economie,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.