Avertisment de la ANAF: NU deschideţi aceste mesaje în numele ANAF! Metoda prin care zeci de mii de români sunt luaţi în vizor şi pot pierde tot

Autor: Alexandru Nanu Postat la 28 septembrie 2023 78 afişări

Avertisment de la ANAF: NU deschideţi aceste mesaje în numele ANAF! Metoda prin care zeci de mii de români sunt luaţi în vizor şi pot pierde tot

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) informează că a fost înştiinţată de către contribuabili că au primit mesaje false în numele ANAF, conform unui comunicat recent al instituţiei.

Potrivit ANAF, mesajele false sunttransmise de la adresa "Serviciul fiscal: fiscal_anaf@testandlearn.ro", prin care sunt avertizaţi că nu au finalizat plata impozitului pentru anul 2022 şi că "vor fi sancţionaţi cu amenda de 2.575 lei, dacă nu efectuează plata în decurs de 48 de ore!", vonfo

Solicitarea frauduloasă a fost transmisă de pe o adresă de email care nu aparţine instituţiei, iar documentul conţine exprimări nespecifice comunicărilor ANAF.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală  atrage atenţia continuabililor să nu deschidă aceste emailuri şi să nu acceseze linkul din conţinut. De asemenea, să nu transmită banii solicitaţi.

Serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituţia”, transmite ANAF.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
refuz,
falsificare,
mesaje,
nume,
avertizare,
institutie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.