Averea familiei fostului preşedinte egiptean Mubarak, evaluată la 1,2 miliarde de dolari

Postat la 21 iunie 2013 31 afişări

Averea preşedintelui egiptean înlăturat de la putere Hosni Mubarak, a soţiei sale Suzanne, a fiilor săi Alaa şi Gamal şi soţiilor acestora este evaluată la nouă miliarde de lire egiptene (aproximativ 1,2 miliarde de dolari), a anunţat joi Parchetul General.

Averea familiei fostului preşedinte egiptean Mubarak, evaluată la 1,2 miliarde de dolari

 Este pentru prima dată când o asemenea sumă este anunţată de către o sursă oficială, în urma a numeroase speculaţii sau informaţiilor parţiale, după înlăturarea regimului de la putere, în februarie 2011, în urma unei revolte populare.

"Rapoartele Autorităţii de Supraveghere Administrativă, Autorităţii pentru câştiguri ilicite şi Autorităţii Centrale de Conturi (trei organisme însărcinate cu supravegherea instituţiilor publice) au dovedit" că averea lui Mubarak se ridică la 9 miliarde de lire egiptene, a spus Mahmoud al-Hefnawy, un reprezentant al Parchetului, în faţa judecătorilor tribunalului penal din Cairo.

Această evaluare include bunurile soţiilor lui Alaa - Heidi Rassekh şi Gamal - Khadiga al-Gamal.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/averea-familiei-fostului-presedinte-egiptean-mubarak-evaluata-la-1-2-miliarde-de-dolari-10997691
10997691
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.