Averea celui mai bogat om din lume primeşte o lovitură: Bernard Arnault, şeful din spatele gigantului de lux LVMH, pierde 11 miliarde de dolari după ce acţiunile au scăzut pe fondul îngrijorărilor că piaţa de lux se va confrunta cu o scădere a apetitului

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 24 mai 2023 173 afişări

Averea celui mai bogat om din lume primeşte o lovitură: Bernard Arnault, şeful din spatele gigantului de lux LVMH, pierde 11 miliarde de dolari după ce acţiunile au scăzut pe fondul îngrijorărilor că piaţa de lux se va confrunta cu o scădere a apetitului

Bernard Arnault, cea mai bogată persoană din lume, a pierdut 11,2 miliarde de dolari din averea sa într-o singură zi, din cauza temerilor că slăbirea economiei americane va reduce cererea pentru produsele de lux, scrie Bloomberg.

Fondatorul LVMH – care controlează branduri precum Louis Vuitton, Moet & Chandon şi Christian Dior – s-a bucurat de o majorare spectaculoasă a averii sale pe tot parcursul anului 2023, pe măsură ce acţiunile companiilor europene de lux au trecut printr-o perioadă de creştere constantă.

Totuşi, marţi acţiunile LVMH au scăzut cu 5% pe bursa de la Paris – cea mai puternică scădere de peste un an – pe fondul unui declin care a cuprins sectorul de lux şi a şters peste 30 de miliarde de dolari din domeniu.

În ciuda loviturii încasate, averea lui Arnault totalizează 191,6 mld. dolari şi îl plasează pe primul loc în topul celor mai puternici miliardari din lume. Numai în 2023 conturile şefului LVMH s-au îngroşat cu 30 de miliarde de dolari.

În prezent, diferenţa de avere dintre acesta şi fostul loc 1 în clasamentul averilor – Elon Musk – este de 11,4 miliarde de dolari.

Răsturnarea de marţi a venit după o lungă revenire a preţului acţiunilor LVMH, care este încă în creştere cu 23% pentru anul în curs.

Analiştii de la Deutsche Bank AG, Matt Garland şi Adam Cochrane, au declarat recent că se aşteaptă ca investitorii să devină mai selectivi cu acţiunile europene de lux, încetinirea creşterii economice în SUA şi scăderea apetitului pentru lux, fiind principala cauză.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lux,
scadere,
actiuni,
avere,
miliarde,
bernard arnault

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.