Autoturismele electrice calcă puternic acceleraţia în timp ce piaţa auto frânează

Autor: Bogdan Alecu Postat la 01 noiembrie 2021 36 afişări

Înmatriculările de auto­turisme noi au înregistrat o scădere de 23% în octombrie faţă de perioada similară a anului trecut, la un total de 9.600 de unităţi, conform datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) pe baza datelor DRPDIV

Autoturismele electrice calcă puternic acceleraţia în timp ce piaţa auto frânează

Înmatriculările de auto­turisme noi au înregistrat o scădere de 23% în octombrie faţă de perioada similară a anului trecut, la un total de 9.600 de unităţi, conform datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) pe baza datelor DRPDIV. Aceasta este cea de-a doua lună de scăderi din semestrul al doilea, după cea de 14% din septembrie.

În 2021 au mai fost înregistrate scăderi în lunile ianuarie şi februarie, urmate de şase luni de creşteri.

La nivelul primelor zece luni ale acestui an piaţa a ajuns la 97.870 de unităţi, încă în creştere faţă de perioada similară din 2020 când s-au înmatriculat 97.124 de unităţi.

În al doilea semestru al aces­tui an a existat un adevărat boom al maşinilor electrice pe piaţa locală – Dacia a demarat la început de octombrie livrările noului Spring, iar Tesla a livrat primele unităţi din Model 3 comandate oficial la repre­zentanţa din România.

Dacia Spring a înregistrat deja înmatricularea a 277 de unităţi, în condiţiile în care la începutul lunii octombrie a ajuns în ţară primul lot de maşini.

„A ajuns în România primul lot de 1.600 de maşini Dacia Spring, iar anul acesta vor fi livrate circa 3.500 în România şi circa 10.000 la nivel european“, au declarat reprezen­tanţii Dacia.

Primul lot de maşini a fost livrat prin portul Koper din Slovenia către mai multe pieţe europene, dintre care şi România.

Primul automobil Dacia Spring a fost livrat la Craiova, de către reprezentanţa locală, Redac Craiova.

La nivelul primelor nouă luni din acest an s-au înmatriculat 1.900 de maşini electrice şi tot aproape 1.900 de maşini plug-in hybrid – acestea din urmă pot funcţiona şi pe baza motorului termic.

Cel puţin o treime din cele 15.000 de comenzi ferme, cu avans plătit, pentru electrica Dacia Spring au fost înregistrate din România, potrivit calculelor făcute de ZF, în condiţiile în care la nivel european la finalul lunii iunie s-au înregistrat un total de 15.000 de comenzi, potrivit datelor Grupului Renault din acel moment.

În octombrie s-au înmatriculat 62 de unităţi din Tesla Model 3, septembrie fiind luna când s-au livrat primele unităţi.

Tesla a înregistrat circa 800 de comenzi până la finalul lunii septembrie, potrivit datelor din piaţa auto locală, acestea fiind comenzi înregistrate pe baza plăţii unui avans de 100 de euro. Mai mult, în centrul de livrări al Tesla Delivery Hub, organizat în cadrul dealerului DAB Auto Serv din partea de sud a Capitalei, erau spre livrare peste

100 de maşini la nivelul lunii septembrie, potrivit celor de la România Electrică.

Reprezentanţii Tesla au su­bliniat că nu comunică date pentru fiecare piaţă în parte, iar maşinile sunt livrate începând cu a doua jumătate a celei de-a doua luni din fiecare trimestru.

În lunile iulie şi august au fost înmatriculate pe piaţa locală câte trei automobile Tesla.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.