Autorităţile italiene au arestat doi bărbaţi suspectaţi că susţin gruparea Stat Islamic

Autor: Roxana Maciuca Postat la 22 iulie 2015 64 afişări

Autorităţile italiene au arestat miercuri doi bărbaţi suspectaţi că plănuiau atacuri în Italia şi că difuzau pe Internet mesaje ameninţătoare de susţinere a organizaţiei teroriste Stat Islamic, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Cei doi bărbaţi au fost arestaţi de autorităţile italiene în oraşul Brescia, din apropiere de Milano, potrivit reprezentaţilor poliţiei italiene.

Unul dintre cei doi bărbaţi este cetăţean tunisian, iar celălalt cetăţean pakistanez.

Conform autorităţilor italiene, bărbatul de origine tunisiană, în vârstă de 35 de ani, a creat un cont pe Twitter prin intermediul căruia posta "mesaje ameninţătoare semnate Stat Islamic" ce aveau ca imagini de fundal Coloseumul din Roma sau Domul din Milano.

Forţele de securitale italiene sunt în alertă de câteva luni din cauza riscului crescut de atentate asupra ambasadelor, sinagogilor, bisericilor, Vaticanului şi, în general, asupra locurilor frecventate de turişti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
TERORISM,
/actualitate/autoritatile-italiene-au-arestat-doi-barbati-suspectati-ca-sustin-gruparea-stat-islamic-14624621
14624621
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.