Autoritatea de reglementare a UE începe examinarea unei versiuni modificate a vaccinului anti-COVID de la Pfizer

Autor: Andreea Tobias Postat la 09 august 2022 28 afişări

Autoritatea de reglementare a UE începe examinarea unei versiuni modificate a vaccinului anti-COVID de la Pfizer

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a început revizuirea continuă a unei variante adaptate a vaccinului COVID de la Pfizer şi BioNTech. Aşa-numitul vaccin bivalent vizează două tulpini ale virusului SARS-CoV-2 care se află la baza COVID - tulpina originală identificată pentru prima dată în China şi ramificaţiile Omicron BA.4/5 care se află în prezent la originea majorităţii cazurilor din Europa, scrie Reuters.

O revizuire continuă înseamnă că EMA evaluează datele pe măsură ce acestea devin disponibile, iar procesul continuă până când există suficiente date pentru o cerere oficială de introducere pe piaţă.

Luna trecută, EMA a declarat că a început o revizuire continuă a unei alte versiuni a vaccinului, care vizează tulpina originală SARS-CoV-2 şi subvarianta Omicron BA.1.

În timp ce vaccinurile existente împotriva coronavirusului continuă să ofere o bună protecţie împotriva spitalizării şi a deceselor, eficacitatea vaccinului a fost afectată pe măsură ce virusul a evoluat.

Oficialii Uniunii Europene intenţionează să utilizeze vaccinuri bivalente în campania de vaccinare din toamnă, majoritatea cazurilor fiind acum legate de varianta BA.5.

EMA se aşteaptă ca noile vaccinuri adaptate să fie aprobate până în septembrie, dar a semnalat că este deschisă la utilizarea vaccinurilor care vizează varianta mai veche BA.1 pentru această campanie, având în vedere că vaccinurile care vizează tulpinile mai noi BA.4 şi BA.5 sunt mai în urmă în dezvoltarea clinică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ema,
vaccin,
pfizer

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.