Au fost semnate primele contracte de finanţare prin programul Anghel Saligny

Autor: Cosmin Pirv Postat la 26 august 2022 38 afişări

Au fost semnate primele contracte de finanţare prin programul Anghel Saligny

Premierul Nicolae Ciucă a participat vineri dimineala la ceremonia de semnare cu autorităţile locale a primelor contracte de finanţare prin prgramul naţional Anghel Saligny.

La ceremonie, premierul a spus că acest program este cel mai amplu atât ca obiective, cât şi ca valoare. Guvernul pune la dispoziţia autorităţilor locale peste 10 miliarde de euro pentru modernizarea căilor de comunicaţii, dezvoltarea reţelelor de apă şi canalizare şi extinderea reţelelor de gaze.

Nicolae Ciucă a spus că acest program se completează cu alte două programe, PNDL şi programul naţional de construcţii de interese public şi social, toate destinate autorităţilor locale.

El a precizat că aceste programe sunt destinate tuturor autorităţilor locale, indiferent de apartenenţa politică: „Dorim ca repartiţia fondurilor să se facă în mod echilibrat la nivelul întregii ţări”.

„Azi avem reprezentanţi ai 9 autorităţi locale, este doar începutul pentru tot ansamblul de proiecte care până în acest moment a ajuns la cifra de 3.700 şi este nevoie de o coordonare cât mai bună pentru că intrăm într-o perioadă în care nu putem să ne permitem să pierdem timp pentru că dincolo de programele guvernamentale sunt şi cele cu finanţare europeană”, a spus premierul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.