Au apărut marii câştigători care au făcut miliarde de pe urma crizei bancare din martie

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 06 aprilie 2023 216 afişări

Au apărut marii câştigători care au făcut miliarde de pe urma crizei bancare din martie

Fondurile de investiţii private au obţinut câştiguri de peste 7 miliarde de dolari. Aceasta au pariat împotriva acţiunilor băncilor în timpul crizei care a zguduit sectorul, titrează Financial Times.

Câştigurile extraordinare au venit într-o lună sumbră pentru bănci, cu prăbuşirea Silicon Valley Bank şi vânzarea de urgenţă a Credit Suisse.

Short sellerii au obţinut profituri totale estimate de aproximativ 1,3 miliarde de dolari din  pariurile împotriva SVB, potrivit Ortex. Alte câştiguri de 848 de milioane de dolari au venit din pariurile împotriva First Republic, ale cărei acţiuni au scăzut cu 89% în martie.

Investitorii au câştigat 684 de milioane de dolari din shortarea Credit Suisse, deoarece o criză de încredere a băncii elveţiene a făcut ca acţiunile sale să scadă cu 71%. Profiturile din vânzarea în lipsă făcute sectorul bancar din SUA şi Europa au totalizat 7,2 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.