ATACURI cu drone în Arabia Saudită: Două instalaţii petroliere sunt afectate de incendii masive

Autor: Mihai Draghici Postat la 14 septembrie 2019 61 afişări

Două instalaţii petroliere din Arabia Saudită sunt afectate de incendii în urma unor atacuri cu drone produse sâmbătă dimineaţă, informează presa de stat de la Riyad, citată de postul BBC News.

Insurgenţii huthi din Yemen au revendicat, sâmbătă, atacurile cu drone care au vizat instalaţii petroliere din Arabia Saudită, relatează BBC News.

Un purtător de cuvânt al rebelilor huthi susţinuţi de Iran a declarat că în atacurile care au provocat incendii la două rafinării din Arabia Saudită au fost utilizate zece drone.

Operaţiunile contra obiectivelor saudite vor fi intensificate "atât timp cât agresiunile continuă", a avertizat purtătorul de cuvânt al insurgenţilor huthi.

O coaliţie condusă de Arabia Saudită efectuează raiduri aeriene împotriva insurgenţilor huthi, în Yemen.

Incendiile afectează instalaţiile petroliere Abqaiq şi Khurais, deţinute de compania de stat saudită Aramco.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARABIA SAUDITĂ,
ATACURI,
INCENDII

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.