ULTIMA ORĂ ALDE a decis excluderea lui Teodor Meleşcanu şi celor trei propuşi miniştri în Guvern

Postat la 13 septembrie 2019 111 afişări

ALDE a transformat şedinţa informală de vineri în Biroul Politic Executiv, care a decis excluderea lui Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Ion Cupă din partid, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

ULTIMA ORĂ ALDE a decis excluderea lui Teodor Meleşcanu şi celor trei propuşi miniştri în Guvern

UPDATE ALDE a decis excluderea lui Meleşcanu şi celor trei propuşi miniştri în Guvern - surse

„Biroul Politiv Executiv ALDE ia act de pierderea calităţii de membru ALDE, prin încălcarea prevederilor Art 14 (2) lit c din Statutul ALDE „Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului/partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală”, a următorilor membri: Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu şi drept consecinţă, se procedează la radierea lor din baza de date”, potrivit ordinii de zi a şedinţei ALDE, obţinută de MEDIAFAX.

UPDATE ALDE, în şedinţă de două ore, în format restrâns la Parlament

La şedinţa informală participă Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Chiţoiu, Norica Nicolai, Steluţa Cătăniciu, Daniel Zamfir, Toma Petcu, Liliana Mincu, Anton Anton şi Constantin Avram.

În cadrul şedinţei au fost discuţii despre nemulţumirile din partid, Marian Cucşa fiind unul dintre cei care au luat cuvântul. La rândul său, senatorul ALDE Daniel Zamfir şi-a exprimat nemulţumirea faţă de formarea grupului mixt ALDE - Pro România din Senat, au declarat surse din ALDE, pentru MEDIAFAX.

Iniţial întrunirea trebuia să aibă loc la sediul partidului, la ora 13.00, însă locul a fost schimbat la scurt timp după această oră, întrevederea mutându-se la Parlament.

Reuniunea restrânsă a ALDE, vineri la Parlament, are loc în contextul în care ultimele mişcări de pe scena politică au constat în oameni de bază din ALDE, cum ar fi Graţiela Gavrilescu au decis să se alăture Cabinetului Dăncilă, pentru a reveni la conducerea Ministerului Mediului, iar unii lideri din teritoriu solicită convocarea Congresului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decizie,
melescanu,
excludere,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.