Asociaţia Română a Băncilor susţine aplicarea legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice de la 1 iunie

Postat la 12 aprilie 2016 194 afişări

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) salută decizia Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor care ar putea conduce la intrarea în vigoare mai devreme cu şapte luni a Legii 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, de la 1 iunie 1016.

Asociaţia Română a Băncilor susţine aplicarea legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice de la 1 iunie

 ”Debitorii de bună credinţă care întâmpină dificultăţi financiare pot opta pentru instituirea unei proceduri colective pentru redresarea situaţiei lor financiare prin stingerea datoriilor, conform Legii 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice. În procedura insolvenţei se suspendă executarea silită şi se stopează calculul de dobânzi/ penalităţi”, se arată într-un comunicat al ARB.

În opinia asociaţiei, avantajul major al legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice faţă de legea privind darea în plată este că după insolvenţă debitorul persoană fizică de bună credinţă poate rămâne în posesia bunului imobil care este adus în garanţie la creditul angajat, pe când darea în plată înseamnă pierderea locuinţei de familie/ terenului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/asociatia-romana-a-bancilor-sustine-aplicarea-legii-privind-procedura-insolventei-persoanelor-fizice-de-la-1-iunie-15241051
15241051
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.