Asigurare de tip RCA la metrou. Cu cât vor fi despăgubiţi călătorii în caz de accidente

Postat la 10 iulie 2017 97 afişări

Metrorex a anunţat, luni, că a semnat cu ASIROM Vienna Insurance Group contractul pentru serviciile de asigurare de răspundere civilă generală, pentru prejudicii produse călătorilor în caz de accidente feroviare pe liniile de metrou, valoarea contractului fiind de aproape 100.000 de lei.

Asigurare de tip RCA la metrou. Cu cât vor fi despăgubiţi călătorii în caz de accidente

În noiembrie 2016, a fost publicat în SEAP anunţul de publicitate pentru demararea procedurii de achiziţie pentru serviciile de asigurare de răspundere civilă generală, pentru prejudicii produse călătorilor în caz de accidente/incidente feroviare produse în activitatea de transport călători pe liniile de metrou. În urma anunţului au fost depuse patru oferte şi anume: Asigurarea Românească – ASIROM Vienna Insurance Group S.A., prin Globasig Broker de Asigurare S.R.L., Generali România Asigurare Reasigurare S.A., Omniasig Vienna Insurance Group S.A. şi Gothaer Asigurări Reasigurări S.A.

„Câştigătorul licitaţiei a fost ofertantul Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group SA, pe baza preţului cel mai mic şi o propunere tehnică în conformitate cu solicitările Metrorex S.A”, se arată în comunicatul companiei feroviare.

Durata contractului (perioada în care asiguratorul se obligă să presteze serviciile) este de un an de la emiterea şi primirea poliţei de asigurare. Valoarea contractului este de 98.305 lei (fără TVA).

„În baza contractului urmează a fi semnată o poliţă de asigurare formată din următoarele componente: asigurarea de răspundere civilă a persoanelor juridice faţă de terţi, în conformitate cu condiţiile de asigurare - limita maximă 1.000.000 euro/pe eveniment sau pe întreaga perioadă asigurată, asigurarea răspunderii operatorului de transport feroviar faţă de terţi, în conformitate cu condiţiile de asigurare - limita maximă 100.000 euro/pe eveniment şi asigurarea facultativă de accidente a pasagerilor/călătorilor, în conformitate cu condiţiile de asigurare - limita maximă 1.000.000 euro/pe eveniment sau pe întreaga perioadă asigurată”, se explică în comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

ALEPH STORY: Ce solicită guvernului reprezentanţii HORA? O discuţie cu Adelina Mihai, jurnalist şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.