Goana după aur: minarea de monede virtuale consumă energie electrică cât Islanda sau Ecuador

Postat la 10 iulie 2017 106 afişări

Goana după aur din secolul al XIX-lea are un corespondent modern - o activitate care promite să creeze bani din nimic, consumând mai întâi cantităţi copioase de energie electrică. „Minerul” modern investeşte sume considerabile în hardware sofisticat, sperând să amortizeze investiţia şi să obţină profit într-un timp cât mai scurt, ignorând cu totul impactul avut de această activitate asupra mediului înconjurător.

Goana după aur: minarea de monede virtuale consumă energie electrică cât Islanda sau Ecuador

Minarea de monede virtuale consumă tot atâta energie electrică cât o ţară cu 17 milioane de locuitori. Bitcoin şi mai nou Ethereum, aşa numitele monede virtuale alternative, au dat naştere uneia dintre cele mai dinamice bule speculative din ultimii ani. Aceasta este întreţinută pe de o parte de dorinţa celor aflaţi la baza piramidei de a obţine profit rapid creând ceva din nimic folosind mijloace aflate uşor la îndemână şi aşteptările altora de a se îmbogăţi, colecţionând cât mai multe monede virtuale pentru a revinde apoi în câştig, când preţul raportat la bani reali a crescut suficient de mult.

Citeşte mai multe pe www.go4it.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.