ASF: Tribunalul Bucureşti confirmă deschiderea procedurii falimentului Euroins România. Până când mai sunt valabile poliţele emise de Euroins România

Autor: Roxana Rosu Postat la 09 iunie 2023 25 afişări

ASF: Tribunalul Bucureşti confirmă deschiderea procedurii falimentului Euroins România. Până când mai sunt valabile poliţele emise de Euroins România

Tribunalul Bucureşti a confirmat vineri insolvenţa Euroins, constatată de ASF în martie 2023, şi a hotărât să deschidă procedura falimentului societăţii de asigurare, după ce a Curtea de Apel Bucureşti a respins, în două rânduri, solicitarea companiei de a suspenda aplicarea deciziei ASF.

În acest context, potrivit legislaţiei în vigoare, ASF anunţă că poliţele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile începând de astăzi, respectiv până la data de 8.09.2023 (exceptând poliţele de garanţii, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile şi se împlineşte la data de 7.11.2023).

După împlinirea termenelor de mai sus, poliţele emise de Euroins România încetează de drept şi, prin urmare, este necesară încheierea unor poliţe noi.

ASF aminteşte că persoanele care au suferit daune acoperite de poliţe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terţi asiguraţi RCA la societate, cât şi daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât şi clienţii societăţii, care solicită returnarea parţială a primei de asigurare, trebuie să se adreseze Fondului de Garantare a Asiguraţilor (F.G.A.).

ASF a hotărât, prin Decizia nr. 262/17.03.2023, să retragă autorizaţia de funcţionare a Euroins România, constatând totodată starea de insolvenţă a societăţii, în condiţiile existenţei unui deficit de capital de solvabilitate (SCR) de 2,2 miliarde de lei şi a unui deficit de capital minim (MCR) de 1,75 miliarde de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
euroins,
polite,
societate,
bucuresti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.