Artă cu porumbei

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 06 octombrie 2018 56 afişări

Mult iubiţi de unii, care eventual îi şi hrănesc, urâţi de alţii care-i numesc „şobolani zburători” şi o mare bătaie de cap pentru cei care trebuie să cureţe după ei statui sau alte locuri publice, banalii porumbei nu au scăpat atenţiei artiştilor, fie ei fotografi sau pictori.

Artă cu porumbei

Printre cele mai spectaculoase imagini cu porumbei sunt cele realizate de către fotograful american David Stephenson, pasionat mai ales de zborul lor. Acesta, obişnuit cu porumbeii din copilărie, creşte asemenea păsări la ferma sa din Kentucky şi le fotografiază în studioul propriu, ajutat de soţie care aruncă „modelele” în sus pentru a putea fi surprinse bătând din aripi şi înregistrate astfel tot felul de detalii care altfel ar trece neobservate.

Un alt fotograf american, Andrew Garn, şi-a petrecut ultimii opt ani fotografiind porumbeii din New York, în încercarea de a convinge publicul să nu desconsidere aceste zburătoare. Imaginile sale, reunite în albumul „The New York Pigeon: Behind the Feathers”, au ca subiect de la porumbei proaspăt ieşiţi din ou la cei de câteva zile care fac primii paşi până la păsări adulte, multe dintre ele salvate de pe străzile oraşului.

Artistei belgiene Adele Renault îi place să picteze porumbei pe pânză sau pe pereţii clădirilor, lucrările sale remarcându-se prin irizaţiile penelor şi expresivitatea păsărilor. Toţi porumbeii din picturile sale arată ca şi cum ar fi fotografiaţi şi pot fi văzuţi atât în galerii de artă, spaţii publice, cât şi într-un album intitulat „Feathers and Faces”. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.